Szakosztályunk  |  Túra infrastruktúra  |  Pályázatok  |  Elérhetőségeink
VITÉZLŐ TELJESÍTMÉNYTÚRA 2019.04.12-14.
 

 

 

JÓL JÁRSZ, HA JÓT JÁRSZ!

 

Főoldal

Bebek Portya

Köleséri tanösvény

Galéria

Letöltések

Linkek

Magunkról

Partnereink

Video letöltés

Szolgáltatásaink

Vitézlő Szendrő

 

2019

 

 

 

 

 

 

XIV. Vitézlő

programsorozat és

teljesítménytúra

2019.04.13.

Szendrő

 

Vitézlő archívum

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

Vitézlő adatbázis

MAILEK A SZERVEZŐKNEK

1, Kedves Túraszervezők!

 

Az idén már második alkalommal vettünk részt kis családunkkal a Szendrői Vitézlő teljesítménytúrán és most is, mint a múlt évben nagyon jól éreztük magunkat. Köszönhető ez a jó időnek, a helyiek vendégszeretetének, a Cserehát utánozhatatlan szépségének és nem utolsósorban a szervezők jó munkájának. Tavaly is, az idén is voltunk már más teljesítmény túrán is, azt tapasztaltuk, hogy a szervezők lelkesedése, kedvessége itt Szendrőben volt a legjobb.  

 

Ami arra ösztönzött, hogy most "tollat" ragadtam, az az, hogy nagy meglepetésemre  a gyermekeim fényképét fedeztem fel a rendezvény  internetes nyitó honlapján! Úgy gondoltam, hogy ezúton írok egy pár sort az ifjú természetjáró vitézekről!

 

Az idén is, mint tavaly a három gyerekünkkel és a nagyapjukkal együtt indultunk a 15 km-es távon, csatlakoztak hozzánk a barátaink is szintén gyerekekkel, és így együtt akár nevezhetnénk a legfiatalabb csapat címre is, mert a túrát a saját két apró lábán teljesítette a 4 éves Zsófi (a 69 éves Nagyapjával kézen fogva - innen jött az indíttatás!), a 6 éves Gergő és a 8 éves Anna, valamint a 7 éves Emese (és nem nevezett, de ott "túrázott" az Apja hátán a 9 hónapos Zalán) is! Az idén a 15B távon indultunk a változatosság kedvéért, a gyerekek látni akarták a Rakacai tavat, és még a nagy szél sem vette el a kedvüket. Útközben minden vadász lest megmásztunk, szedtünk virágot, kerestünk fényeshátú bogarakat, de a kedvenc állomásunk egyértelműen a galvácsi italbolt (lánykori nevén kocsma:) volt, ahol a gyermekeknek nyalóka, a fáradt apukáknak  tavalyi szőlő leve jelentette a jól megérdemelt frissítőt! A gyerekeknek a hivatalos igazoló füzeten túl készítettem saját túrafüzetet, amibe 2-3 kilométerenként az ügyesen gyaloglók matricákat gyűjthettek, és a fáradt lábakat leginkább a gumicukor keltette újra életre, így próbáltunk kedvet csinálni az apróságoknak a túrához. A kicsiket valóban még a matricák, a nagyokat a viszont már maga a túra, a teljesítmény lelkesítette.  

 

A kis csapat 2008-ban is vítéz módjára teljesítette a 15 km-es távot, akkor még Zalán a mamája hasában, de a többi gyermek már a saját lábán. És velünk egy csapatban túrázott az az egy éves Vitéz-Manó is (Albert Eszter), aki a tavalyi túra legfiatalabb versenyzője címet kapta! :)

De számunkra akkor a legnagyobb meglepetést a kis Zsófi jelentette, aki három és fél évesen végig tudta gyalogolni a majd 17 kilométert. (Az adatbázisból utólag kiderült, hogy Ő volt a tavalyi túra második legfiatalabb résztvevője!) Az Abodi tájháznál még szaladgálni is volt ereje, az Ádám dombnál óvodás dalokat énekeltünk, a visszafelé vezető úton aztán a szendrői vár alatt már Ő is mondogatta, hogy most már tényleg elfáradt a lába, de egy kis gumicukor és játék kedvéért ("repül a ... repül a fecske, ... repül a ... repül a hátizsák!" :))))) a kis vitézem megmászta még utoljára a szendrői várhegyet. Az iskolában célba érve vagy a zsíroskenyér vagy a tea segített, de a gyerekek lelkesen fotóztatták magukat királynőként és vitézként, és Paszti bácsi fagylaltja minden nehézséget feledtetett! Persze este azért már nem kellett altató ahhoz, hogy a kis vitézek időben ágyba keveredjenek.  

 

A tavalyi élményeken felbuzdulva és Nagyapa lelkes rábeszélésére idén apró csapatunkat erősítette még két unokatestvér: a 2 éves Peti és a 4 éves Eszter (Ők is ott vannak a képen a honlapon:), akik Apa és Anya segítségének köszönhetően szintén szépen teljesítettek az idei túrán. Így összesen az idén 7 gyerekkel indultunk útnak: a legkisebb 9 hónapos a legnagyobb 8 éves volt, az átlag életkor pedig 4,5 év.  

 

Köszönjük a szervezőknek a kellemes napot, terveink szerint jövőre újra jövünk az Aprótalpúakkal! :) 

 

A Hatvani család

Miskolc

 

 

2, Hello!

A személyes véleményem: 

Ez volt a kilencedik teljesítménytúrám, és az biztos hogy benne van a top 3-ban. Talán még a budai kilátók túra tetszett ennyire.

A táj tényleg csodaszép volt, a hangulat is tök jó volt, a szállás rendben volt, tetszett hogy lehetett egyet kenuzni is. Az is piros pont nálam, hogy a végén volt „magyaros svédasztal” zsíros kenyér hagymával és meleg teával, ennél jobbat nem kívánhat egy fáradt túrázó. És eddig azt hiszem csak három helyen volt ilyen, és ez tényleg nem kerül egy nagy összegbe, mégis marha jól esik az embernek.
Ezen a túrán volt a legnagyobb választék a távokat illetőleg, ez is egy nagy pozitívum, hogy mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Jó pofa volt a tombola is, főleg hogy szinte mindenki nyert valamit.

Üdv:

Józsi

 

 

3, Szia!

 

Nagyon jól éreztük magunkat a Vitézlőn. A hangulat a régi, és a 15 B útvonalra is teljesen másképp emlékeztem, de valószínűleg az én memóriám nem jó, úgyhogy nagyon élveztem. A nap az nagyon sütött, talán ennyire még sohasem főtt az agyunk, de ez a kedvünket nem rontotta el.

 

Az indítás az nagyon jó volt, de amikor a vonat beérkezett a pénztáros résznél volt egy kis fennakadás, de ez már nem volt vészes, a korábbi évekhez képest, úgyhogy nagyon ügyesek vagytok.

Ami viszont egy kicsit rosszul esett mindannyiunknak, hogy az első ellenőrző ponton a várnál több mint10 percet álltunk sorba, szóval oda nem ártott volna legalább két bélyező, főleg, hogy annyira az elején volt a pont, és a rajtnál való egymásra várás után rá 25 percre megint várrni kelett, így egy kicsit sok volt.

 

A többi szuper volt, az ajándékok, a pontok, az, hogy többen nyilatkozhattunk a Tv-nek, az út mentén a birkák - lovak - tehenek,  a döglégy méretű kullancsok (még sohasem láttunk ekkorát), az, hogy az elején eltévedtünk, és össze vissza szaladgáltunk, az, hogy egy tanárnő elhagyott egy gyereket, és kereshettük (nem lett meg csak a célban), hogy mindenki csak a fagyisig jutott Szendrőben már az iskoláig nem, a zsíros kenyér, és hogy nyertünk a tombolán, sapkát, öngyújót, labdát, újságot........  

 

Már most megbeszéltük, hogy jövőre megint megyünk!

 

Pusssz! E.

IV. Vitézlő 2009
Támogatók
Kontaktok
 
Díjazottak
E-mailek 
Véleményfal
Létszám
Szervezők
 
Távok
15 km A gyalog
15 km B gyalog
25 km gyalog
25 km kombinált
35 km gyalog
50 km gyalog
50 km kerékpár
GPS Geocaching
MSTSZIVV
 
Leíráspályázat
Vándorserleg
Előregisztráció
Szállás
Szállás regisztráció
Kenuzás túra után
Pályázatok

   

   

Családok éve

Bebek Portya
   

Látnivalók

Szendrő Város

Szendrő Felső vár

Általános Iskola

Telekes Völgy

      Ördöggát

Martonyi Kolostor

Rakacai-tó

Rudabánya Bánya-tó

Szalonna község

Abod község

Galvács község

Csorba kő

Faszénégetés

Szendrő Város

   
 

FŐOLDAL    SZAKOSZTÁLYUNK    ELÉRHETŐSÉGEINK    E-MAIL   BEBEK PORTYA

Szendrői Természetjáró SzakosztályBári Ernő weboldal készítés