Szakosztályunk  |  Túra infrastruktúra  |  Pályázatok  |  Elérhetőségeink
 

JÓL JÁRSZ, HA JÓT JÁRSZ!

 

Főoldal

Bebek Portya

Köleséri tanösvény

Galéria

Letöltések

Linkek

Magunkról

Partnereink

Video letöltés

Szolgáltatásaink

Vitézlő Szendrő

 

2019

 

 

 

 

 

 

XIV. Vitézlő

programsorozat és

teljesítménytúra

2019.04.13.

Szendrő

 

Vitézlő archívum

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

Vitézlő adatbázis

SZAKOSZTÁLYUNK

2003 márciusában a B.A.Z. Megyei Természetjáró Szövetség Jósvafői Túravezető képző tanfolyamán fogalmazódott meg egyesületünk létrehozásának terve.

 

Hosszas szervezés után 2004. január 25.–én jutottunk el az alakuló közgyűlésig. Az akkor megfogalmazott céljaink ma is aktuálisak: városunk és a környék nevezetességeinek széles körű megismertetése, az itt lakók és idegenből érkezők részére természetjáró lehetőségek ajánlása, lebonyolítása.

 

A szendrői természetjárás szervezett formában a Szendrői Városi Sportegyesület keretén belül működik. Az aktív tagok túlnyomórészt huszonéves szendrői fiatalok, ezzel külön színfoltja a megyei Természetbarát Szövetségnek. Programjaink segítségével népszerűsítjük a természetjárást, a környezetvédelmet és a környezeti nevelés hangsúlyozzuk, a vidék idegenforgalmi fejlődésének segítését segítjük elő.

 

Az elmúlt években komoly eredményekkel is büszkélkedhetünk. Fő céljainknak megfelelően a Szendrő környéki turistautakat folyamatosan  restauráljuk, illetve újakat alakítunk ki.  Megalakulásunk óta több mint 20 km új turistautat létesítettünk. 2007-ben turista pihenőket létesítünk.

 

Rendszeres az együttműködésünk a helyi általános iskolával, az Aggteleki Nemzeti Parkkal, a megye többi természetjáró és természetbarát szervezetével, a környező települések önkormányzataival. Megállapodásunk van a Nyíregyházi Főiskolával, mely szerint minden tanulmányi félévben szervezünk egy gyalogtúrát, amelyen a főiskola hallgatói testnevelésóráikat teljesíthetik. Két ízben már buszos idegenvezetést is tartottunk a környék látnivalóit csokorba fűzve.

 

Minden április utolsó szombatján rendezzük meg „Vitézlő” elnevezésű programunkat, mely a vidékünk egyetlen országos teljesítménytúrája. Ezen rendezvényre számos felsőoktatási intézmény hallgatói nagy számban  vesznek részt. A rendezvény több száz embert mozgat meg.

 

A 2006 év végén indítottuk be a „Bebek-portya” elnevezésű nyílt túramozgalmunkat. Ez a környék hat nevezetességének felkeresését hirdeti, amelyért külön jutalmazásban részesül a túrázó.

 

Minden nyáron külföldre magashegyi túrákat szervezünk. Számos teljesítménytúra és egyéb túrista esemény rendszeres résztvevői vagyunk.

 

Minden idelátogató vendég és helyi érdeklődő megkeresését szívesen vesszük csapatunkba.

 

Pályázatok

   

   

Családok éve

Bebek Portya
   

Látnivalók

Szendrő Város

Szendrő Felső vár

Általános Iskola

Telekes Völgy

      Ördöggát

Martonyi Kolostor

Rakacai-tó

Rudabánya Bánya-tó

Szalonna község

Abod község

Galvács község

Csorba kő

Faszénégetés

Szendrő Város

   
 

FŐOLDAL    SZAKOSZTÁLYUNK    ELÉRHETŐSÉGEINK    E-MAIL   BEBEK PORTYA

Szendrői Természetjáró SzakosztályBári Ernő weboldal készítés