2007. ÉVI BESZÁMOLÓ

Szendrő Városi Sport és Szabadidő Klub Természetjáró Szakosztályának 2007. évi beszámolója

2007 évben minden 2006-ban előre tervezett program teljesült, sőt idő közben 13 plusz program is megvalósult. Taglétszámunk hivatalosan nem változott, 14fő. Tiszteletbeli tagjaink és többször hozzánk csatlakozó túratársak száma viszont egyre nő.

Az év során, szakosztályunknak 31 rendezvénye volt, amin kb. 1500 főt mozgattunk meg. Csak szakosztálytagoknak 4 rendezvény volt. 8 teljesítménytúrán összesen 32 fővel képviseltettük magunkat. 8 közös szervezésű rendezvényen vettünk részt.

Rendezvények és résztvevőlétszám :

• Barcika (2)
  • Népek Tavasza (14)
  • Helyiipar Bükk (3)
  • Tompa Mihály emléktúra (1)
  • DTSK Bükk (5)
  • Less Nándor emléktúra (2)
  • Tortúra (5)
  • Vitézlő (2) + (584)

• Téli szögliget (14)
  • Túraútvonal festés, karbantartás (4x4)
  • Retekági barlangtúra (18)
  • Tátra (6x20)

• Megyei évadnyitó túra (3)
  • Budai hegy (18)
  • Szádvári barangoló (9)
  • Megyei Nagy-Milic (1)
  • Görömbölyi pincenéző (3)
  • Gömör Tornai. Fesztivál (17)
  • Őszi főiskolás (94)
  • Megyei Évzáró túra (3)
Saját rendezés tágságon kívülieknek
  • Kaposvári középiskolások (5x30)
  • Miskolc iskolái (2x40)
  • Zöld Sportok Tábora (6x20)
  • Senior sport /6 alkalom/(250)
  • Szendrői éji bolyongás (8)
  • Szendrő körül gyalogszerrel (98)

Befejeztük és felavattuk a két turista pihenőt.

Elvégeztük a 7km hosszú P+ jelzés kifestését Szendrő - Rakaca-tó között.

Több hosszú távú együttműködési megállapodást alakítottunk ki, írtunk alá. /Aggteleki Nemzeti Park (ANP), Nyíregyházi Tanárképző Főiskola (NYTF), Budapesti Corvinus Egyetem, Miskolci Egyetem (ME), Gödöllői Szent István Egyetem (SZIE) /.

Megszerveztük és lebonyolítottuk a szakosztály és a város II. országosan meghirdetett Vitézlő elnevezésű teljesítménytúráját.

Pályázatot készítettünk, nyertünk és lebonyolítottuk azokat. /Szendrő Városi Hagyomány Őrző, Edelényi Kistérség Többcélú Társulásán keresztül eszközfejlesztési, Zöld Sportok Tábora, Senior Aktív Életmód pályázatok/.

A Mecénás Alapra Benyújtott pályázatunkat az idén nem támogatták. Országgyűlési képviselőnk a Vitézlőn tett ígéretet arra, támogatja a természetjáró szakosztályt, az SZVSK pályázatait. A sportklub beadott pályázatainak elkészítéséhez szintén hozzá tettük a részünk.

A Bebek portya elnevezésű, egyénileg bármikor teljesíthető jelvényszerző túramozgalom 13 új teljesítőjének eljuttattuk emléklapját, kitűzőjét.

Folyamatosan frissítettük honlapunkat, hirdettük rendezvényeinket, városunk és környékének nevezetességeit. Jelenleg arculata megújulás alatt áll.

A Vitézlő és egyéb túráink publicitására jellemző: írások jelentek meg ill. közöltünk, az Észak-Magyarország (14), a Magyar Turista (3 alkalom, ezen belül egy lapszámban 7 A4-es oldalon), a Hegyi Sport és Túra Magazin (3 alkalom), és a megyei Megyei Természetjáró Szövetség (MTSZ) kiadványok (3 alkalom) hasábjain. Elektronikus híroldalon a Megyei MTSZ és Szendrő honlapján. Folyamatosan jelennek meg híranyagaink a városi képújságban. MSTSZ országosan terjesztett „Teljesítménytúrák itthon és külföldön 2007” évkönyvében. Az MTV Itthon-Otthon van Műsorában is szerepeltünk.

Saját honlapunk a www.szendroitura.uw.hu oldalának látogatói statisztikája. Több mint 11.000 látogató az évben 70.000 körüli lapletöltéssel.

Magyar Turista újsággal 2008-ra szóló szerződést kötöttünk a szakosztály híreinek közlésére az újság hasábjain minden hónapban.

Képviseltük szakosztályunkat a B.A.Z. Megyei Természetjáró Szövetség megyei taggyűlésein, rendezvényein, túráin.

ÖKOTECH

Külföldön és itthon csoportoknak vállaltunk túravezetést (Kaposváriak, Miskolciak, Gömör Tornai Fesztivál /ANP felkérésre/, Őszi főiskolás, Budai hegy).

Szomszédos települések polgármestereit is bevontuk a „Szendrő körül gyalogszerrel nevű” sikeres túrába.

Munkánk elismeréseként, a Magyar Sportturisztikai Szövetség a Vitézlő teljesítménytúrát beemelte, az általa kiírt Nemzeti Bajnokságába. Az évente megrendezett több száz teljesítménytúra közül, mindössze 20, több éve színvonalas és sikeres teljesítménytúra kap rendezési felkérést. Velünk kivételt tettek.

Áprilisban, a keleti országrészben, szakosztályunk a bajnokság minden kategóriájában rendező lesz:

gyalogos felnőtt 50km
gyalogos felnőtt 35km