Szakosztályunk  |  Túra infrastruktúra  |  Pályázatok  |  Elérhetőségeink
VITÉZLŐ TELJESÍTMÉNYTÚRA 2019.04.12-14.
 

 

 

JÓL JÁRSZ, HA JÓT JÁRSZ!

 

Főoldal

Bebek Portya

Köleséri tanösvény

Galéria

Letöltések

Linkek

Magunkról

Partnereink

Video letöltés

Szolgáltatásaink

Vitézlő Szendrő

 

2019

 

 

 

 

 

 

XIV. Vitézlő

programsorozat és

teljesítménytúra

2019.04.13.

Szendrő

 

Vitézlő archívum

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

Vitézlő adatbázis

CÉLOK 2008.

A Szendrői Természetjáró Szakosztály 2008. évre vonatkozó tervei
  
2008-as terveink között számos már hagyományosnak mondható program szerepel természetesen a sok új ötlet között.

Ezek közül szeretnénk kiemelni a négy legfontosabbat.

Elsőként a 2008. április 12-én megrendezésre kerülő 3. Vitézlő országosan meghirdetett teljesítménytúrát. Az eddigi két év tapasztalatait felhasználva, idén szélesíteni kívánjuk azok körét, akikhez eljut a túra híre, valamint még több szolgáltatást nyújtani a hozzánk ellátogatóknak. A szakosztály eddigi munkájának elismeréseként a Magyar Sportturisztikai Szövetség a Vitézlő teljesítménytúrát beemelte az általa kiírt Nemzeti Bajnokságba. Az évente megrendezett több száz teljesítménytúra közül, mindössze 20, több éve színvonalas és sikeres teljesítménytúra kap rendezési felkérést, 2008-ban a szakosztály a bajnokság minden kategóriájában rendező lesz.
A rendezvényt országos volumenét és nemzeti bajnokságban való részvételét tekintve és az eddigi tapasztalatainkból kiindulva 800 fő körüli létszámra tervezzük. Itt egy előre kijelölt útvonalon ellenőrző pontok érintésével egyénileg kell teljesíteni a távot.
 
Második kiemelt túránk az októberben megrendezendő 4. Szendrő Körül Gyalogszerrel. Ez a kirándulás – amely eddig csak szendrői lakosok részére volt rendezve – az idén már kistérségi szinten lett hirdetve, erősítve ezzel a környező települések közötti együttműködést a megrendezésében is. Az érdeklődők csoportosan szakavatott idegenvezetők és túravezetők vezetésével ismerik meg szűkebb lakókörnyezetük természeti, kulturális és történelmi értékeit egy kellemes túra keretében évről-évre más útvonalat követve.

Harmadik programunk a Bebek portya elnevezést viseli. Ezen túramozgalom lényege, hogy a térségben egyénileg kell felkeresni 6 építészeti és természeti kuriózumot kijelölt turista útvonalakon haladva. A jelölt pontok érintését a helyszínen elhelyezett kódok összegyűjtésével lehet igazolni. A túra, időkorlát nélkül, bármikor teljesíthető. A Bebek portya mozgalmat 2008-ban színvonalas ismeretterjesztő kiadvánnyal szeretnénk még népszerűbbé tenni.
 
Negyedikként a szakosztály 2008-as tervei között szerepel a Szendrő körül vezető tanösvény létesítése, amelynek az előkészítő munkálatai már folyamatban vannak. A tanösvény célja Szendrő és közvetlen szomszédos településeinek az építészeti, kulturális emlékeit egy csokorra fűzni, így az idelátogató turisták egyszerű és kellemes módon ismerhetik meg a Bódva-völgye településeinek történelmét.

A rendezvényeinkről információkat, és a későbbiekben beszámolókat olvashatnak a szakosztály tartalmában és arculatában idén megújuló honlapján.

www.szendroitura.hu

Szendrő, 2008. 01. 14.

Magunkról
Tagok
Éves Beszámolók:
    2005
    2006
    2007
    2008
    2009
    2010
Célok:
    2006
    2007
    2008
    2009
    2010
Partnereink
Sajtó megjelenés
Pályázatok

   

   

Családok éve

Bebek Portya
   

Látnivalók

Szendrő Város

Szendrő Felső vár

Általános Iskola

Telekes Völgy

      Ördöggát

Martonyi Kolostor

Rakacai-tó

Rudabánya Bánya-tó

Szalonna község

Abod község

Galvács község

Csorba kő

Faszénégetés

Szendrő Város

   
 

FŐOLDAL    SZAKOSZTÁLYUNK    ELÉRHETŐSÉGEINK    E-MAIL   BEBEK PORTYA

Szendrői Természetjáró SzakosztályBári Ernő weboldal készítés