Szakosztályunk  |  Túra infrastruktúra  |  Pályázatok  |  Elérhetőségeink
VITÉZLŐ TELJESÍTMÉNYTÚRA 2019.04.12-14.
 

 

 

JÓL JÁRSZ, HA JÓT JÁRSZ!

 

Főoldal

Bebek Portya

Köleséri tanösvény

Galéria

Letöltések

Linkek

Magunkról

Partnereink

Video letöltés

Szolgáltatásaink

Vitézlő Szendrő

 

2019

 

 

 

 

 

 

XIV. Vitézlő

programsorozat és

teljesítménytúra

2019.04.13.

Szendrő

 

Vitézlő archívum

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

Vitézlő adatbázis

Szendrő körül

2018.09.29 - Szendrő körül

 

ESEMÉNY LEÍRÁSA:

Szeptember 29-én három távra hirdettünk gyalogos teljesítménytúrát. Rajt és cél hely a szendrői Közművelődési Központ közösségi háza szolgált. 7:30-tól lehetett rajtolni egyénileg és vezetett csoportos túrázásra 10, 15, 25km-es távon. A leghosszabb táv 4, a legkisebb 2, míg a 15km 3, ellenőrző ponton haladt át. Sokan álltak rajthoz mivel a túra az Olimpiai Ötpróba része volt.

 

Szakítva a hagyományokkal az idén először engedtük az egyéni rajtot. A rajtban az egyénileg indulók itinert kaptak és az alapján teljesítették a távot. Megőrizve a Szendrő körül eredeti szellemiségét, a csoportos rajtolókkal szakosztályunk túra és idegenvezetői haladtak, hogy bemutassák a túrázóknak Szendrő környékének azon részét ahol a túra haladt. A családosok, idősebbek, az élményeket keresők szívesen választják a vezetett túrát, miközben nem erőlködve, értékelt teljesítményt érnek el. Mindenki érintette a Felső-vár és a Csehi ellenőrzőpontot itt ellátásul chips és csokival bevont piskóta szeletet volt. Két hosszú táv a Rakaca-tónál frissen sütött csörögefánkot (herőcét) kóstolhatott házi lekvárral. 25 km teljesítői Xixo italt kaptak frissítőül Görög-bércen.

 

Az útvonalak megegyeztek a tavaszi Vitézlő teljesítménytúráéval, de most mégis más arcát mutatta a táj. Akkor ébredt, most téli álomra készült a természet. A teljesítők emlékként ezen a napon hazavihették a szép kilátás élményét, a színeződő lombok őszi hangulatát. A Bódva part, csobogó csendjét. A Rakaca-tó hallgatagságát. A sok frissen szerzet földrajzi és történelmi, történeti és egyéb információt. A kellemesen eltelt nap történéseit. Vidékünk ízeit és vendégszeretetét.

 

Célba érve zsíroskenyér, forró tea és gratuláció várta a túrázókat. A teljesítés emlékére kitűző és névre szóló emléklap került kiosztásra.


GALÉRIA: https://photos.app.goo.gl/WCbP6dYQgYdK2VUm9

 

Pályázatok

   

   

Családok éve

Bebek Portya
   

Látnivalók

Szendrő Város

Szendrő Felső vár

Általános Iskola

Telekes Völgy

      Ördöggát

Martonyi Kolostor

Rakacai-tó

Rudabánya Bánya-tó

Szalonna község

Abod község

Galvács község

Csorba kő

Faszénégetés

Szendrő Város

   
 

FŐOLDAL    SZAKOSZTÁLYUNK    ELÉRHETŐSÉGEINK    E-MAIL   BEBEK PORTYA

Szendrői Természetjáró SzakosztályBári Ernő weboldal készítés