Szakosztályunk  |  Túra infrastruktúra  |  Pályázatok  |  Elérhetőségeink
VITÉZLŐ TELJESÍTMÉNYTÚRA 2019.04.12-14.
 

 

 

JÓL JÁRSZ, HA JÓT JÁRSZ!

 

Főoldal

Bebek Portya

Köleséri tanösvény

Galéria

Letöltések

Linkek

Magunkról

Partnereink

Video letöltés

Szolgáltatásaink

Vitézlő Szendrő

 

2019

 

 

 

 

 

 

XIV. Vitézlő

programsorozat és

teljesítménytúra

2019.04.13.

Szendrő

 

Vitézlő archívum

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

Vitézlő adatbázis

Idősek napja

2018.10.19. – Idősek napja

 

ESEMÉNY LEÍRÁSA:

 

Idősek napja Szendrőben

A Városi Szociális Szolgáltató Központ és Árpád-házi Szent Erzsébet Időskorúak Átmeneti Gondozóháza és a Szendrői Városi Sport és Szabadidő Klub Egyesület közösen 2018.10.19-én 15.00 órai kezdettel a szendrői diákkonyha éttermében idősek napi ünnepséget tartott a városban élő szép korúak számára.

A rendezvényt a sportegyesület az EFOP-1.3.5-16 „Több generáció,egy közösség” közösségfejlesztő pályázatból támogatta.

Az éttermet őszi hangulatú virágokkal, dekorációval és különböző kiegészítő elemekkel díszítették fel a dolgozók úgy, hogy megfelelő módon tudjanak a meghívottak helyett foglalni a meghívást elfogadó emberek. Az asztalokra, a finom vacsora és desszert előtt, egy kis üdítő, bor, pogácsa, sütemény került, illetve egy kis őszi termésekből összeállított kompozíció, mint dekorációs elem. A helyiséget két felnőtt bábú, egy férfi és egy nő is díszítette egy régi rokkával egyetemben.

Az ablakok függönyei pacsirta madarakkal voltak feldíszítve, hiszen a meghívott sztárvendégeink a Pacsirta nevű mulatós lányok voltak.

Az idősek napi meghívó időben elkészült, egy héttel korábban megkaphatták a meghívottak, melyen a pontos helyszín, időpont is szerepelt, illetve arra is volt lehetőségük időseiknek, ha időben jeleznek, hogy a település falugondnoki autója hozza és vigye a programon megjelenni kívánó embereket.

Az ünnepségre meghívást kapott Ríz Gábor országgyűlési képviselő úr, városunk polgármestere, alpolgármestere, jegyzője és képviselő testülete, illetve az egyházak képviselői is. A szép korú vendégek közül közel kétszáz fő fogadta el a meghívást erre a rendezvényre.
Az idősek napi műsor ünnepi beszédét a szociális szolgáltató központ vezetője, Kisidáné Griger Ildikó mondta, aki köszöntötte a vendégeket, különös képen a szép korúakat.

Majd felkérte Ríz Gábort, és Tomorszki Istvánt, városunk polgármesterét üdvözlő szavainak átadására. A rendezvény folytatása egy-egy sajátmű felolvasásával történt, melyet intézményünk 20-ik évfordulójára, családmesék címen írhattak városunk lakói. Ezek közül a három első helyezett ezen a rendezvényen felolvashatta saját írását. Paszternyák János képviselő úr jóvoltából mindhárman egy-egy tortát kaptak ajándékba. Ezt követően a jelenlévők a szendrői népdalkör előadásában hallhattak néhány nótát, majd a rendezvény sztárvendégei a Pacsirták következtek. A két előadó kb. 30 percen keresztül szórakoztatta a jelenlévő embereket, és nagyon jó hangulatot teremtettek.
Előadásuk után a finom vacsora és a desszert következett, melyet az intézmény dolgozói szolgáltak fel. A programsorozaton az átmeneti gondozóház lakói közül is többen részt vettek. A vacsora alatt és után egy Boldván élő fiatalember húzta a talpalávalót, mely következtében többen a vacsora végeztével táncra is perdültek.

Úgy gondolom, hogy ez a délután igen jó hangulatban telt. A szép korú vendégek nagyon jól érezték magukat. Táncoltak énekeltek, mulattak, beszélgettek. Ez az ő napjuk volt!

Tartsa meg a Jó Isten közöttünk még sokáig őket egészségben, szeretetben, békességben.


GALÉRIA: https://photos.app.goo.gl/rrYs8EVAX8VwaExJ7

 

Pályázatok

   

   

Családok éve

Bebek Portya
   

Látnivalók

Szendrő Város

Szendrő Felső vár

Általános Iskola

Telekes Völgy

      Ördöggát

Martonyi Kolostor

Rakacai-tó

Rudabánya Bánya-tó

Szalonna község

Abod község

Galvács község

Csorba kő

Faszénégetés

Szendrő Város

   
 

FŐOLDAL    SZAKOSZTÁLYUNK    ELÉRHETŐSÉGEINK    E-MAIL   BEBEK PORTYA

Szendrői Természetjáró SzakosztályBári Ernő weboldal készítés