Szakosztályunk  |  Túra infrastruktúra  |  Pályázatok  |  Elérhetőségeink
VITÉZLŐ TELJESÍTMÉNYTÚRA 2019.04.12-14.
 

 

 

JÓL JÁRSZ, HA JÓT JÁRSZ!

 

Főoldal

Bebek Portya

Köleséri tanösvény

Galéria

Letöltések

Linkek

Magunkról

Partnereink

Video letöltés

Szolgáltatásaink

Vitézlő Szendrő

 

2019

 

 

 

 

 

 

XIV. Vitézlő

programsorozat és

teljesítménytúra

2019.04.13.

Szendrő

 

Vitézlő archívum

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

Vitézlő adatbázis

Gazdanap

2018.09.15 - Gazdanap

 

ESEMÉNY LEÍRÁSA:

VI. Szendrői Gazdanap – II. Bódva-völgyi Vadásznap

A Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár szervezésében 2018. szeptember 15-én került megrendezésre a már hagyományosnak is mondható nagyszabású rendezvény. A remek idő, a gazdag programkínálat nagyon sok érdeklődőt vonzott a Strandréti eseményekre, hiszen mindenki megtalálta a számára legmegfelelőbbet.

A traktoros felvonulás idén is látványos kezdése volt a programnak hiszen 21 traktoros mutatta meg gépeit az érdeklődőknek, amelyek a felvonulás után a rendezvény helyszínén felsorakozva közelebbről is megtekinthetőek voltak. A 13 órakor kezdődő kulturális program megnyitóval vette kezdetét, ahol a résztvevőket köszöntötte Tomorszki István városunk polgármestere és Riz Gábor országgyűlési képviselő, aki egyben a gazdanap-vadásznap védnöke is. A gazdag kulturális programokkal és szakmai kiállítókkal színesített esemény közel 2000 embert vonzott el erre az eseményre, hiszen olyan gazdag kulturális programok várták a résztvevőket, mely mindenki számára kellemes szórakozást nyújtott; a gyermek műsortól a zenés, szórakoztató műsoron át igazán széles volt a kínálat. A gyermekek számára nem mindennapi élményként kínáltuk a népi játszótéri elemeket valamint a népi kismesterek bemutatóit és a játszóházi foglalkozásokat. Lehetőségük volt az apróbbaknak az állatokkal való közelebbi megismerkedésre a lovaglás és a kisállat simogató kipróbálása útján.

A meghirdetett versenyekre összesen 70 nevezés érkezett, így a zsűri tagjainak volt bőven tennivalója, hiszen
- 23 főzőcsapat nevezett a két kategóriában meghirdetett főzőversenyre,
- 16-an nevezték be saját főzésű pálinka különlegességeiket,
- 9-en őszi gyümölcsökből készített süteményeiket,
- 22-en a házi készítésű lekvárjaikat.

Különleges ízek és igazán érdekes, ízletes „termékek” kerültek a zsűrizők asztalára, ezért is tervezzük a következő éven újra hirdetni a versenyeinket. A főzőverseny mellett a hagyományos ételek elkészítései (juh-és kecske sajt, krumpli lángos, termelői méz, házi lekvárok) is fellelhetőek voltak a rendezvényen.

A Paraszt Olimpiára benevezett csapatok is vidám perceket szereztek mindenki számára. A rendezvénybe bekapcsolódó GAZDÁK és GAZDAASSZONYOK TAPASZTALATAINK átadása rendkívül jól sikerült, ezért feltétlenül szükséges a program elkövetkezendő években történő megrendezése, a felnövekvő fiatalság ez irányú ismereteinek bővítése.

Külön köszönet azoknak a támogatóknak, akik anyagi hozzájárulásuk révén segítettek abban, hogy rendezvényünket színvonalasabb programokkal színesíthessük.


GALÉRIA: https://photos.app.goo.gl/41u8RBcSfkRa1gB69

 

Pályázatok

   

   

Családok éve

Bebek Portya
   

Látnivalók

Szendrő Város

Szendrő Felső vár

Általános Iskola

Telekes Völgy

      Ördöggát

Martonyi Kolostor

Rakacai-tó

Rudabánya Bánya-tó

Szalonna község

Abod község

Galvács község

Csorba kő

Faszénégetés

Szendrő Város

   
 

FŐOLDAL    SZAKOSZTÁLYUNK    ELÉRHETŐSÉGEINK    E-MAIL   BEBEK PORTYA

Szendrői Természetjáró SzakosztályBári Ernő weboldal készítés