Szakosztályunk  |  Túra infrastruktúra  |  Pályázatok  |  Elérhetőségeink
VITÉZLŐ TELJESÍTMÉNYTÚRA 2019.04.12-14.
 

 

 

JÓL JÁRSZ, HA JÓT JÁRSZ!

 

Főoldal

Bebek Portya

Köleséri tanösvény

Galéria

Letöltések

Linkek

Magunkról

Partnereink

Video letöltés

Szolgáltatásaink

Vitézlő Szendrő

 

2019

 

 

 

 

 

 

XIV. Vitézlő

programsorozat és

teljesítménytúra

2019.04.13.

Szendrő

 

Vitézlő archívum

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

Vitézlő adatbázis

Főiskolás túra, évértékelő

2018.10.17 - Főiskolás túra, évértékelő

 

ESEMÉNY LEÍRÁSA:

Október 17-én csípős reggelre ébredtünk. Féltíztől indult a regisztráció az Ifjúsági Sport és Szabadidő Központban. Melegséget adó citromos tea, kávé mellet várakoztunk az utolsó bátor érkezőkre. Tíz óra előtt néhány perccel még érkeztek a túrára vállalkozók. Míg az indulás előtt beeső személyek regisztráltak, vagy készülődtek az indulásra, a már indulni készek egy felvétel erejéig a rajthely előtt felsorakoztak.

 

Alig haladtunk 200métert, már a volt pedellus házában lévő Amerikás ház kiállítását tekintettük meg. Nem akartunk sokat időzni, mégis elszaladt kicsit az idő. Erősebb tempóra kapcsolva haladtunk át a városon egészen a benzinkútig. Itt röviden ismertettük szakosztályunk által létesített Köleséri Tanösvényt, és hátralévő utunk során a tanösvény érintett állomás pontjain az ott látható érdekességekről szóltunk (Szendrő palabánya, Horhos, Cseres-kocsánytalantölgyes, Erdő használat és Kecskefarm, Égerliget). Elmondtuk honlapunkról a vezető füzet ingyen letölthető. Megnyugtattuk a csapatot innen már nincs 20m emelkedő sem. Laposon haladunk majd, a patakmeder melletti úton a 27-es főútig.

 

A patak parton, a farmsarkán, rövid pihenőt tartottunk. A meanderező vízfolyás vadregényes tájat alakított ki maga körül. Jó itató hely az állatoknak. Nem csoda hát, hogy sok állat lábnyomát azonosíthattuk be. Több helyen át kellett kelni a patakon, ami emelte a hangulatot. Közeledve a boksarakó helyhez még vadlest és vadetetőt is láthattak a túrázók.

 

Szerencsénkre ép ott voltak a faszénégetéssel foglalkozók, az épülő boksák mellett. Így a szakemberektől hallhattuk a boksa rakás és égetés fortélyairól. Sokan elsőre fel sem fogták, milyen szerencsés dolog egy kihaló félben lévő szakma titkaiba igy bele látni. Mikor felocsúdtak jó néhány kérdést tettek fel.

 

Miután búcsút vettünk a munkásoktól, rövidesen a főúthoz értünk. Kiosztottuk a kitűzőket és a célba érve az emléklapokat. Az elmaradhatatlan hagymás zsíroskenyér és tea elfogyasztása közben még visszaemlékeztünk a nap élményeire. A nap során 12km távot, 150m szintemelkedést küzdöttünk le.


GALÉRIA: https://photos.app.goo.gl/xVLA8WgF5KGKjPdK8

 

Pályázatok

   

   

Családok éve

Bebek Portya
   

Látnivalók

Szendrő Város

Szendrő Felső vár

Általános Iskola

Telekes Völgy

      Ördöggát

Martonyi Kolostor

Rakacai-tó

Rudabánya Bánya-tó

Szalonna község

Abod község

Galvács község

Csorba kő

Faszénégetés

Szendrő Város

   
 

FŐOLDAL    SZAKOSZTÁLYUNK    ELÉRHETŐSÉGEINK    E-MAIL   BEBEK PORTYA

Szendrői Természetjáró SzakosztályBári Ernő weboldal készítés