ÚJ WEBOLDAL

Vitézlő archívum

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

Anyák napja pünkösdi népszokások

2018.05.08 - Anyák napja pünkösdi népszokások

 

ESEMÉNY LEÍRÁSA:

A Városi Szociális Szolgáltató Központ és Árpád-házi Szent Erzsébet Időskorúak Átmeneti Gondozóháza és Szendrői Városi és Szabadidő Klub Sport Egyesület közösen 2018.05.09-én 13.30 órai kezdettel a szolgáltató központ tanácskozótermében anyák napi ünnepséget tartott a városban élő idősebb édesanyáknak, nagymamáknak, déd mamáknak.

Az anyák napi ünnepséget különböző előkészületi munkák előzték meg.

Az intézmény tanácskozótermét tavaszi hangulatú virágokkal, dekorációval és különböző kiegészítő elemekkel (asztalok, székek) díszítették fel a dolgozók úgy, hogy megfelelő módon tudjanak a meghívottak helyett foglalni a meghívást elfogadó emberek.

Az asztalokra, egy kis üdítő, szendvics, sütemény került, és egy kis illatos virág, mint dekorációs elem.

Az anyák napi meghívó időben elkészült, egy héttel korábban megkaphatták a meghívottak, melyen a pontos helyszín, időpont is szerepelt, illetve volt arra is lehetőség, ha időben jeleznek, akkor lehetőség van arra, hogy a város falugondnoki autója hozza és vigye is a programon megjelenni kívánó embereket.

Meghívást kapott még városunk polgármestere, jegyzője és a képviselő testület is. Sajnos egyéb elfoglaltságuk miatt polgármester úr és a humán szakreferens vett részt a rendezvényen.

Az anyák napi műsor ünnepi beszédét a szociális szolgáltató központ vezetője, Kisidáné Griger Ildikó mondta, aki köszöntötte a megjelent vendégeket, különös képen az édesanyákat.
Majd felkérte városunk polgármesterét üdvözlő szavainak átadására.

Ezt követően a Hétszínvirág Napközi Otthonos Óvoda óvodásai következtek, mint a legkisebb generáció műsorukkal. A 10 gyermek és a 2 felkészítő óvónő nagyon hangulatos, hosszú műsort adott elő a közönségnek. A gyerekek alkalomhoz illően voltak felöltöztetve, és ennek megfelelően is viselkedtek. Önállóan énekeltek, verseltek, és magnó segítségével kisebb körtáncot is előadtak, egyéb kiegészítő eszköz használatával, hogy minél színesebb, élvezhetőbb legyen az előadásuk. A műsorukat nagy taps zárta, hiszen nagyon szép köszöntéseket mondtak az édesanyáknak, sok ember szemükbe könnyet is fakasztottak.

Műsort a szendrői népdalkör követte, akik 10 fővel működnek. Jelenleg 7 fő szerepelt. Énekeik igyekeztek a rég nem hallott népdalokat, nótákat feleleveníteni, melyek ehhez az ünnepkörhöz tartoznak.

Két nagymama is vállalkozott arra, hogy saját versét előadja, ami az édesanyákról szól. Nagy tapsot kaptak érte, hiszen szívhez szóló és személyes volt mind a kettő.

Az ünnepség zárásaként az intézmény vezetője Mécs László: A három királyfi versét olvasta fel, majd megköszönte a műsor szereplőinek részvételét, és a gondozónők segítségével minden édesanya, nagymama egy cserép virágot, jegecskét kapott ajándékba.

A rendezvényt követően sokan ott maradtak még egy kicsit beszélgetni a mellette ülővel, illetve azokkal, akikkel nem olyan sűrűn találkoznak.


GALÉRIA: https://photos.app.goo.gl/15VRpL9pLr2g4ayp6

 

Pályázatok

   

   

 

Szendrői Természetjáró Szakosztály