Szakosztályunk  |  Túra infrastruktúra  |  Pályázatok  |  Elérhetőségeink
VITÉZLŐ TELJESÍTMÉNYTÚRA 2019.04.12-14.
 

 

 

JÓL JÁRSZ, HA JÓT JÁRSZ!

 

Főoldal

Bebek Portya

Köleséri tanösvény

Galéria

Letöltések

Linkek

Magunkról

Partnereink

Video letöltés

Szolgáltatásaink

Vitézlő Szendrő

 

2019

 

 

 

 

 

 

XIV. Vitézlő

programsorozat és

teljesítménytúra

2019.04.13.

Szendrő

 

Vitézlő archívum

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

Vitézlő adatbázis

  Főiskolás túra

2017.11.18 - Főiskolás túra

 

ESEMÉNY LEÍRÁSA:

A szokásosnál is későbbi időpontra tudtuk az idén meghirdetni főiskolai túránkat. Tapasztalatunk szerint igen változó (5-18 fő) volt az elmúlt években a jelentkezői létszám, még jó idő esetén is. Általában a jelentkezők közül sem jött el mindenki. Hűvös, gyengén szeles és esőre hajló volt még a tízórai gyülekezőkor az idő. Az előző napokban felázott a talaj ellenére, az előre bejelentkezett 23 fő helyett, legnagyobb meglepetésünkre 58 fővel indulhattunk útnak, igaz több csoportban mert van akik később érkeztek vonattal.


Regisztrációkor osztott csoki, csipsz, meleg tea és kávé megadta a kezdő jó hangulatot. Bónuszként a sárra való tekintettel megfordítottuk az útirányt. Varbócig a műúton haladva sár nélkül abszolváltuk az emelkedőt. Időnként a lemaradókat bevárva ismertetésre került a tájegység, annak növény és állatvilága. Elszíneződött lombokba gyönyörködhettünk. Már levelüket vesztett fák bokrok felismerésével szórakoztattuk a hallgatókat. Varbóc főterén, étkezéssel egybekötött pihenőt tartottunk. Erőt gyűjtve az adótoronyig tartó húzós emelkedőre.


Pihegve, lihegve értünk fel a 409m magas Borház-tetőn álló TV átjátszóhoz. Szerencsére nem esett és a gyenge szél szárított valamicskét a talajon. No meg tisztított a levegőn így jó kilátással jutalmazta kitartásunkat. Elkészült az elmaradhatatlan csoportkép, majd a száz méterre lévő 2011-ben állított emlékűmhöz mentünk. Versenyezve, térkép alapján beazonosítottuk a látható domborzatot, tereptárgyakat. Az idegen ajkú hallgatók szintén beszálltak a játékba. Nevetve ízlelgették a számukra ismeretlen magyar szavakat.


Úgy elrepült az idő, hogy a Perkupáig tartó gerincúton igen csak szedni kellett a lábainkat. Meredek, igen sáros lejtőn, majdnem gatyaféken értünk a faluba. Ekkor értette meg a többség mért volt bónusz a megfordított útvonal. Sárbocskorainktól megválva autókba szálltunk és a sportkörünk bázisán Szendrőben mindenki megkapta a kitűzőjét és emléklapját. Nem maradt el a túrák végén szokásos hagymás zsíros kenyér, tea és kávéosztás. Aki velünk tartott elmondhatja magáról a kiírásban foglalt 12 km távot 400 m szintemelkedéssel teljesítette.

GALÉRIA: https://photos.app.goo.gl/UkvoYtlmcGhMpCIM2

 

Pályázatok

   

   

Családok éve

Bebek Portya
   

Látnivalók

Szendrő Város

Szendrő Felső vár

Általános Iskola

Telekes Völgy

      Ördöggát

Martonyi Kolostor

Rakacai-tó

Rudabánya Bánya-tó

Szalonna község

Abod község

Galvács község

Csorba kő

Faszénégetés

Szendrő Város

   
 

FŐOLDAL    SZAKOSZTÁLYUNK    ELÉRHETŐSÉGEINK    E-MAIL   BEBEK PORTYA

Szendrői Természetjáró SzakosztályBári Ernő weboldal készítés